Hoe werken tramtickets van GVB?

Hoe werkt het ticket?
Je vindt je ticket in de app onder "Mijn tickets". Scan bij het instappen de QR-code op je ticket. Je hoeft bij het uitstappen niet uit te checken.

Hoe lang is het ticket geldig?
Je ticket met geldige QR-code wordt 15 minuten voor vertrek beschikbaar in de app. Zorg ervoor dat je op dat moment een internetverbinding hebt en ververs eventueel handmatig je scherm als je deze open hebt staan. Zo weet je zeker dat je ticket actief is. Vóór die 15 minuten is je ticket nog niet geldig en kan je deze niet gebruiken. 
Het ticket blijft 1 uur geldig. Mocht je reis langer dan 1 uur duren dan bieden we je uiteraard 2 tickets aan in de app.

Mag ik ook met een andere lijn reizen van dezelfde vervoerder op hetzelfde traject?
Ja, als het een tram, bus of metro van GVB is dan mag dit. Je ticket wordt 15 minuten voor vertrek geldig in de app en blijft geldig tot 30 minuten na aankomst van de geboekte tram, bus of metro. Je mag dus een tram, bus of metro eerder nemen mocht je wat te vroeg zijn. En ben je net te laat of is de geplande rit uitgevallen, mag je dus een rit later nemen. Let op, je rit moet wel binnen de eerder genoemde tijdslimiet blijven.